Financiering binnen de Dutch TechZone

Groei en innovatieve ontwikkeling voor uw bedrijf

Zoekt u financiering voor groei van uw bedrijf om een innovatie verder te kunnen ontwikkelen?

We helpen bij het vinden van geschikte financiering. Wij werken samen met (regionale) aanbieders van bedrijfsfinanciering en hebben bereik tot investeerders.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Business Angels Netwerk Dutch Tech Zone

Dutch TechZone heeft in samenwerking met Business Angels Connect en al haar financiële partners een investeerdersplatform (business angels) ter beschikking. Via dit platform organiseren wij lokaal, landelijk en internationaal voor ondernemers de mogelijkheid om in contact te komen met private investeerders. Naast financiering brengen business angels hun expertise, kennis en netwerk in. Hiervoor vragen zij over het algemeen een minderheidsbelang in het bedrijf.

Dienstverlening

De dienstverlening ziet er als volgt uit:

 • Onafhankelijke feedback op het businessplan in relatie tot financieringsmogelijkheden en in het bijzonder tot de haalbaarheid van financiering via business angels (private investeerders)
 • Binnen bereik hebben van (lokaal) complementair financieringsaanbod
 • Helpen definiëren van de investeringspropositie voor business angels
 • Faciliteren van feitelijke introducties van bedrijven naar business angels
 • Expert team binnen bereik, juridisch en in bedrijfsfinanciering
 • Aanbieden van trainingen en workshops om beter voorbereid de financieringsmarkt op te gaan

Selectiecriteria

De ervaring leert dat de volgende criteria van belang zijn om als bedrijf kansrijk te zijn voor business angels financiering:

 • Financieringsbehoefte (vanaf € 50.000,- tot circa € 1 Mio)
 • Aanwezige intrinsieke waarde in product of dienst
 • (Verwachtte) omzet en winstontwikkeling
 • Marktpotentieel en marketing strategie
 • Potentieel voor waarde creatie in de onderneming
 • Exit strategie en potentieel
 • Kwaliteit management, sociale competenties

Procedure

De ondernemer meldt zich aan via een ingevuld formulier met daarbij eventueel aanvullende informatie. Het formulier is als Word file te downloaden.

Na een eerste beoordeling wordt bepaald of een nadere kennismaking voor beide partijen zinvol is. Vervolgens vindt de kennismaking plaats. Tijdens de kennismaking wordt dieper ingegaan op de investeringspropositie en wordt toegelicht hoe de business angels markt werkt. Wanneer in de verdere follow-up de investeringspropositie is uitontwikkeld en van voldoende kwaliteit is, wordt deze geïntroduceerd bij investeerders uit het netwerk. De introductie bestaat er uit dat de ondernemer zijn voorstel kan presenteren voor onze business angels via een besloten investeerders bijeenkomst. Daarnaast introduceren wij in overleg het bedrijf bij individuele investeerders. Optioneel kunnen wij ondernemers additionele begeleiding aanbieden in de vorm van financieel en juridisch advies tijdens het dealclosing-proces.

Voorwaarden

Meer informatie is te vinden via onze Algemene Voorwaarden die hierop van toepassing zijn.

Contact

Wilt u meer informatie over de financieringsservice van de Dutch Tech Zone in bijzonder het Investeerdersnetwerk? Neem dan contact op met Business Angels Connect via René Reijtenbagh, reijtenbagh@businessangelsconnect.nl of 0628909185.

Samenwerkingspartners van Dutch TechZone